Glutenfria havrescones
Ladda ner bild»

Glutenfria havrescones med äpple och strandnypon

2 scones

2 dl havremjöl (ca 2,5 dl havregryn malda till ett fint mjöl)

2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 tsk Helhetshälsa Psylliumfröskal

2 tsk Helhetshälsa Strandnyponpulver

1 nypa salt

2 msk kokosolja

1,75-2 dl havregurth/dryck

½ äpple, rivet

 

Blanda samman de torra ingredienserna.

Tillsätt kokosolja och äpple.

Blanda väl och tillsätt sedan vätskan. Degen skall vara ganska kladdig.

Låt vila 10-15 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Forma till små bröd och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, till dess att bröden fått fin färg.

 

Recept: Ellinor Engström, @zamaster