Cashewyoghurt
Ladda ner bild»

Cashewyoghurt

4 dl naturella cashewnötter
4 kapslar Helhetshälsa Probioplex mjölksyrabakterier
1 tsk vaniljpulver
1 tsk agavesirap


Lägg nötterna i blöt – över natten eller dagen. De kommer att svälla så sätt i lite extra vätska så det mer än täcker.
Efter minst 5 timmar kan du sila av vattnet och hälla nötterna i en mixerbunke/blender. Tillsätt 3 dl tempererat/rumsvarmt 37-40°C vatten och mixa någon minut. Om det behövs kan du behöva tillsätta lite mer vatten, det beror på önskad konsistens. Öppna kapslarna och häll ut innehållet, tillsätt vaniljpulver och agavesirap – mixa igen.
Häll upp i en skål och täck med plastfolie, låt stå framme i rumstemperatur i ett dygn.
  Smaka av yoghurten, smakar den syrligt är den klar, annars kan den behöva stå framme ett par timmar till.
  När cashewyoghurten är klar kan du ställa in den i kylskåpet. Den håller ett par dagar – men tar slut försvinnande fort!

 

Recept: Linda Bryme, Härligavardag.se