appelmuffins utan vete, socker eller mjölk
Ladda ner bild»

Äppelmuffins - utan vete, socker eller mjölk

3 äpplen
3 ägg
3 msk flytande honung (kan uteslutas)
1 dl växtmjölk (exempelvis mandel-, havre-, ris- eller kokosmjölk)
1 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
3 dl mandelmjöl
2 dl havregryn (glutenfria)
2 msk kanel
vallmofrön eller andra frön till garnering

 

Skala äpplena och riv dem på rivjärn. Lägg de rivna äpplena i en bunke och knäck äggen över. Häll på honungen och mjölken och blanda om. Tillsätt psylliumfröskalet och blanda ordentligt. Rör sedan ner mandelmjöl, havregryn och kanel. Blanda väl.
Klicka sedan ut smeten i muffinsformar som du ställt på en plåt. Dekorera med vallmofrön eller andra frön.
Grädda sedan i 200 grader mitt i ugnen ca 20 minuter.

 

Recept: Ulrika Gabriel, ulrikagabriel.blogspot.se