Mugcake
Ladda ner bild»

Mugcake choklad och valnötter

1 ägg
2 msk keso
1 msk Helhetshälsa Proteinpulver
½ msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
6 valnötter (halvor)
1 msk kokossocker
1 msk honung
kokosolja att smörja muggen/formen

 

Vispa ägget luftigt. Rör ner keso och vispa om. Blanda proteinpulver, fiberhusk. chiafrön, kakao och bakpulver ordentligt och vänd sedan ner blandningen i äggröran. Smula sönder valnötterna och blanda ner kokossocker och honung. Smörj muggen/formen med kokosfett och häll sedan ner smeten. Grädda i ugn på 200 grader i 10 - 15 minuter eller i mikrovågsugn på full effekt i 2 minuter.

 

Stjälp upp din Mug Cake på en tallrik. Jag valde att dekorera med smält mörk choklad, hallon och kokosflakes, men den går lika bra att äta enbart som den är.

 

Recept: Ulrika Gabriel, ulrikagabriel.blogspot.se