Långpannebröd
Ladda ner bild»

Långpannebröd

En påse torrjäst
8 dl vatten (40 grader)
3 msk olivolja
1 msk oregano eller annan valfri krydda
1 msk dadelsirap/lönnsirap
0,5 dl psylliumfröskal
4 dl rårismjöl
2 dl havregryn
2 dl Helhetshälsa Havreprotein
1,5 dl bovetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
Sesamfrön till topping

 

Sätt ugnen på 250°
Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt olivolja, dadelsirap/lönnsirap, salt, oregano, psylliumfröskal och vispa ihop.
Blanda ner resterande ingredienser.
Häll ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt och baka ut med händerna så att degen täcker plåten.
Strö över sesamfrön på den utbakade degen och låt vila övertäckt i ca 30 minuter.
Baka på 250° i 10 minuter, sänk sedan till 225° och grädda i ytterligare 10-15 minuter.
Ta ut och låt svalna innan du skär i bitar.
 

Recept: Therese Storm, Rootssthlm.se